Blog

  1. Hoe kies je jouw ideale dokterstas?

    Hoe kies je jouw ideale dokterstas?

     

    Mijn dokterstas: 100% my cup of tea!

    Als huisarts is een dokterstas één van de onmisbare instrumenten om patiënten op locatie goed te kunnen diagnosticeren en eventueel behandelen. Een goede tas moet in de eerste plaats functioneel en degelijk zijn. Het medisch materiaal moet geordend en veilig kunnen meegenomen worden en moet te allen tijde goed zichtbaar zijn voor de behandelende arts. Een typische dokterstas gaat meestal wijd open, wat zorgt voor een goed overzicht van het instrumentarium.

    vrouwelijke dokterstas

    Naast het functionele hebben de meeste huisartsen ook terecht aandacht voor het uiterlijk. De keuze voor een bepaalde dokterstas zegt immers ook iets over uw eigen stijl, uw persoonlijkheid. De keuze voor een bepaald design of bijvoorbeeld een fellere kleur kan iets zeggen over hoe u als huisarts in het leven staat. Een stijlvolle visitetas kan ook steevast op complimentjes rekenen van patiënten, zo leert de praktijk. Het huisartsenberoep dat meer en meer vervrouwelijkt, gaat gepaard met meer aandacht voor het mooie, het stijlvolle, in de keuze van een dokterstrousse. Dokterstassen voor dames, je besteedt er als producent maar beter aandacht aan.

     

    Lees verder...
  2. Hoe het allemaal begon

    Er was eens een afgestuurde huisarts, op zoek naar een dokterstas...

    In juni 2011 studeerde mijn vriendin af als Master in de Geneeskunde. Alles bij elkaar toch verschillende jaren intensief studeren en stage lopen in ziekenhuizen en huisartspraktijken. Het studentenleven werd enkel nog iets uit een nostalgisch verleden, een carrière als huisarts stond voor de deur.

    Afgestudeerde huisartsen

    Iets waar ze erg naar had uitgekeken, de bekroning van het harde labeur, was uiteraard een mooie en functionele dokterstas. Een zoektocht in fysieke winkels, online medische shops en de gespecialiseerde medische vakhandel, leidden tot bedroevende resultaten. Vooral oubollige en stijve modellen kruisten haar pad. Ook haar collega huisartsen in spe waren wat ontnuchterd door het beperkte aanbod. Een stijlvolle vrouwelijke dokterstas bijvoorbeeld... Iemand? Onvindbaar! 

    Stijlvolle en functionele dokterstassen, anyone?

    Ze sprak me hierover en ik ging voor haar op zoek. Al snel stelde ik vast dat ze gelijk hadden: geen deftig aanbod aan dokterstassen te vinden. Vastberaden om mijn vriendin en haar vriendinnen te voorzien van een mooie dokterstas, nam ik het vliegtuig (jawel, toen nam ik tegen beter weten in nog het vliegtuig voor zoiets…) naar Italië, waar ik de grootste tassenbeurs van Europa bezocht en contact legde met enkele Italiaanse producenten. Ik weet nog dat ik op de vele visitekaartjes die ik ter plaatse kreeg, mijn persoonlijke indrukken noteerde: ‘vriendelijk’, ‘mooie tassen’, ‘stijlvol’, ‘integere mensen’, maar bij sommigen ook wat banaler en ongezouten ‘hoog in hun bol’, ‘slechte kwaliteit’,…

    Thuis lijstte ik alles mooi op en selecteerde ik de in mijn ogen beste producenten met de mooiste, degelijkste en meest functionele dokterstassen. Veelal ging het om kleinschalige Italiaanse ateliers, waar vakmensen, ambachtslui met liefde en passie de mooiste dokterstassen maken. Vaak van generatie op generatie, stuk voor stuk oprechte en integere bedrijven.

    Lees verder...

2 producten

Toon per pagina